Cycling 4 Education

Een fietsavontuur ten voordele van Project Kakuma, dat gratis onderwijs voor vluchtelingen organiseert.

Sponsor ons

Cycling 4 Education.

Cycling 4 education werd in 2017 geboren als “klimmen voor Kakuma” toen ik de Mont Ventoux voor het eerst beklom ten voordele van Project kakuma.

Tijdens de zomer van 2020 werd ik voor het eerst op een fietstocht vergezeld door Mohammad – een van mijn leerlingen in onze klas van anderstalige nieuwkomers – en zijn zus Mobina. .Ook dit jaar ondernemen we samen een nieuw avontuur – een trip van 260 km van Bekkevoort naar de Belgische kust – om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Project Kakuma en zo gratis onderwijs voor vluchtelingen mee mogelijk te maken.

Project Kakuma.

In 2015 verzond de Belgische leerkracht Koen Timmers zijn eigen laptop naar het vluchtelingenkamp in Kakuma en startte hij via skype met het geven van lessen aan vluchtelingen. In het vluchtelingenkamp in Kenya wonen ongeveer 200.000 mensen uit verschillende Afrikaanse landen, gevlucht voor oorlog en honger. 55% van de vluchtelingen zijn kinderen en slechts de helft ervan kan naar school gaan.

Op dit moment brengt het Kakuma Project – dat gesteund wordt door Charlize Theron, Jane Goodall en Prinses Esmeralda van België – leerkrachten samen uit 75 landen, heeft het 2 eigen Innovation Lab Schools en 4 educatieve programma’s.

Skype

Interacties met leerlingen wereldwijd.

Leerkrachtenopleiding

In samenwerking met de universiteit van Nairobi.

Programmeer klassen

Voor jong volwassenen.

Studeren op eigen tempo.

Via video lessen.

Onze ambassadeurs.

Dankbaar voor de steun van onze fantastische ambassadeurs Hanne Mestdagh en Nhial Deng voor onze fietstocht ten voordele van Project Kakuma en gratis onderwijs voor vluchtelingen.

Hanne Mestdagh

Belgian Cat | neemt binnenkort deel aan de Olympische Spelen in Tokyo en terwijl wij haar aanmoedigen zal zij vanuit Tokyo voor ons supporteren.

Nhial Deng

Changemaker | onderwijs consultant bij #ProjectKakuma

Volg het avontuur.

Ons fietsavontuur richting de Belgische kust zal starten op 22 juli. Tijdens onze tocht zal je regelmatig updates kunnen vinden op social media en mee avontuur vanop de eerste rij kunnen beleven.